zondag 9 september 2012

Fietsen in het Gooi

Het was vandaag een prachtige dag, dus de ideale gelegenheid om de weg naar kantoor te gaan verkennen. De routeplanner van de Fietsersbond had voor ons een route berekend, dus net voor het middaguur gingen we op pad.

Met het motortje op standje 4-5 (van de 6) was de Hollandse Brug niet veel meer dan een molshoop, dus daar hoef ik me alvast geen zorgen om te maken. Daarna ging het binnendoor via Naarden. De route via de golfbaan had totaal geen verlichting, dus in de donkere maanden wordt dat denk ik toch de hoofdbaan maar volgen. Van Naarden ging het naar Naarden-Vesting, waar een prachtig kronkelend fietspad omheen loopt.

In Bussum was het behoorlijk zoeken, want vergeleken met een TomTom is zo'n printje met routebeschrijving toch wel behoorlijk primitief, hoor! En dan te bedenken dat we nog niet zo heel lang geleden niet beter wisten! Met name op kruisingen met meer dan 4 armen was het gokken wat de juiste straat was, omdat de straatnaambordjes bijzonder dun gezaaid waren. Blijkbaar mogen de mooie Gooise villa's niet worden ontsierd met die lilleke blauwe bordjes.

Buiten Bussum werden we een fietspad op gedirigeerd waarbij we ons toch maar eens gingen afvragen of we wellicht het vinkje 'Vermijd onverhard' waren vergeten aan te vinken. Vanaf daar was het fietspad namelijk een gravelpad.


Na 3 splitsingen/kruisingen waren we het spoor volledig bijster, en omdat ik sowieso niet wil forensen over gravel (banden plakken is niet mijn favoriete bezigheid), besloten we om er verder gewoon een mooie tocht van te maken. En mooi was het zeker in het bos en op de hei!
In de verkoelende schaduw van de bosrand stonden wij opeens oog in oog met wat lokaal wild:
Hierdoor werden we zo afgeleid, dat we 10 meter verderop bijna op de rest van de familie botsten:


Blijkbaar vinden koeien het bij warm weer ook prettig in de schaduw.

De hertjes waren iets schuwer, maar zelfs die lieten zich bij daglicht zien!Op de terugweg belandden we in Naarden-Vesting in een groot volksfestijn. Het bleek Open Monumentendag te zijn, en ter ere daarvan was de vestingstad gevuld met vreugde, gezang ende jolijt. Erg gezellig!

Pony en de accu hebben zich prima gehouden: bij LaPlace in Hilversum had ik nog 3 van de 4 indicatiestipjes over, en bij thuiskomst gaf de indicator afwisselend 2 of 3 stipjes aan: 2 als we aan het klimmen waren en 3 als we aan het afdalen waren. In totaal hebben we zo'n 50 kilometer gefietst, waarbij ik zelf flink heb lopen meetrappen. Aangezien de route naar het werk iets korter is dan dat, zou ik dus makkelijk op 1 acculading op en neer moeten kunnen. Fijn om te weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten